SEO teksten laten schrijven: verleidt je klant én Google!

SEO teksten laten schrijven

Hi, ik ben leonard…

Ik zorg ervoor dat je teksten hoog in Google scoren.

Wil je graag hoger scoren in Google, meer klanten en meer omzet? Maar ben je zelf niet goed in het schrijven van blogs, landingspagina’s, categoriepagina’s of productpagina’s? Dan kan je natuurlijk ook je SEO teksten laten schrijven door een ervaren SEO copywriter of SEO tekstschrijver.

Een goede copywriter focust op: je ideale klant, een goed verhaal, meer verkopen of offerte aanvragen en zorgt ervoor dat de teksten hoog scoren in de zoekresultaten van Google.

Het is dus meer dan even een ‘tekstje’ schrijven. Want naast een goede tekst is het ook belangrijk dat je de pagina netjes opmaakt en vooraf nadenkt over welke foto’s en video’s je wilt gebruiken om de tekst te versterken.

Waarom is SEO zo goed?

Met SEO, ook wel zoekmachine marketing genoemd, kan je focussen op specifieke zoekwoorden / zoektermen. Want wat is nou beter? Aan iedereen op straat vragen of ze hardloopschoenen willen kopen of deze vraag stellen aan mensen die op zoek zijn naar nieuwe hardloopschoenen? Je raadt het waarschijnlijk… het is het tweede antwoordt.

Door middel van SEO kan je focussen op de belangrijke zoektermen die passen bij je ideale klant. Doordat de focus op je ideale klant ligt, zorgt dit voor meer verkopen, downloads of offerte aanvragen.

Hoe doe je dat dan?

Als iemand zoekt op ‘hardloopschoenen kopen’ krijgt diegene meer dan twee miljoen zoekresultaten voor zich (op de eerste pagina van Google zijn dit er ongeveer tien). Door middel van SEO kan je een pagina voor dit zoekwoord inrichten. Een snelle website, goed geoptimaliseerde afbeeldingen en met goede SEO teksten zorg je ervoor dat jouw website hoog in de zoekresultaten kan komen te staan. En met hoog bedoel ik in de top 3 tot top 5 resultaten.

Ik sta nu op de tweede pagina. Daar haal ik toch wel klanten uit?

Weet je waar je het beste een lijk kan bewaren? Nou? Dat is op de tweede pagina van Google, want daar komt niemand…

Hoe vaak bekijk jij de zoekresultaten op de tweede pagina? Dat dacht ik ook 😉

Is het moeilijk om hoog te scoren in Google?

Natuurlijk is een zoekwoord als ‘hardloopschoenen kopen’ moeilijker om hoog te scoren dan wanneer je focust op je beroep + plaatsnaam, omdat je dan minder concurrentie hebt.

Lokale SEO is daarom ideaal als je uit een specifiek werkgebied klanten wilt krijgen. Als hovenier in Rotterdam wil je waarschijnlijk geen klanten krijgen in Groningen, omdat dit simpelweg te ver weg is. Door te focussen op een bepaald gebied heb je minder concurrentie en krijg je eerder klanten die op zoek zijn naar je dienst of product.

SEO teksten laten schrijven door een ervaren tekstschrijver
SEO teksten laten schrijven door een specialist

Wat zijn SEO teksten eigenlijk?

SEO teksten laten schrijven is natuurlijk geen slecht idee, maar wat zijn SEO teksten dan? Het is natuurlijk wel belangrijk dat je begrijp waar je in gaat investeren.

Toch wil je ik je nu al vertellen dat veel mensen zeggen dat ze SEO teksten schrijven. Op deze pagina heb ik het al kort gehad dat er meer komt kijken bij het schrijven van een SEO tekst. Je nichtje of medewerker kan waarschijnlijk ook wel een ‘leuke’ tekst schrijven, maar dat houdt niet in dat het een geoptimaliseerde SEO tekst is waar over nagedacht is.

Er zijn veel partijen waar je voor een paar cent per woord een tekst kan laten schrijven. Maar ik garandeer je dat dit nooit goede SEO teksten zijn. Al helemaal niet als je tekst maar driehonderd woorden lang is waar informatie op staat dat iedereen wel even uit zijn mouw kan schudden.

Maar wat is dan wel een goede SEO tekst?

Een goede SEO specialist zorgt ervoor dat je pagina hoog scoort in de zoekresultaten van Google. Maar ook dat de pagina past bij de zoekintentie van de zoeker. En deze ‘zoeker’ is je ideale klant.

Door een goede tekst kan je je ideale klant overtuigen dat jij de beste schoenen verkoopt of het mooist zijn tuin kan opknappen. Dit doe je door een tekst te schrijven die fijn leesbaar is en die ervoor zorgt dat je de investering binnen korte tijd terugverdiend.

Richt je de pagina en tekst niet in op je ideale klant? Is de pagina slecht leesbaar of is je website traag? Dan verlaten mensen je website en beoordeeld Google je pagina als slecht en daal je in de zoekresultaten. Daarom is het verstandig om te werken met een SEO expert die verstand heeft van de drie pilaren van SEO: techniek, content en autoriteit. Straks leg ik je de drie eerder genoemde termen kort uit, zodat je weet wat ze inhouden.

Kan ik zelf dan echt geen SEO tekst schrijven?

Natuurlijk kan je een tekst schrijven die goed leesbaar is. Maar of je een goed geoptimaliseerde SEO tekst schrijft… dat denk ik niet. Natuurlijk kan ik je hierbij helpen. Ik kijk namelijk regelmatig teksten na, verbeter ze en geef de schrijver feedback. Zo bespaar je geld en weet je zeker dat je een goede SEO tekst op je website plaatst.

SEO teksten laten schrijven die je bezoekers verleiden en je meer verkopen, downloads of offerte aanvragen opleveren.

Er zijn verschillende soorten teksten die je kan laten schrijven door een tekstschrijver, een medewerker of een familielid. Waarschijnlijk is het een leuke tekst, maar aan een leuke tekst die niet in Google scoort heb je niks. Want als niemand je tekst leest, kan je ook niet meer verkopen, downloads of offerte aanvragen opleveren. En dat is nou precies wat je wilt toch?

Want wat heb je liever? Een leuke tekst of een tekst dat je meer omzet en meer klanten oplevert?

Maar kan je een SEO tekstschrijver ook SEO teksten laten schrijven over mijn vakgebied?

Door een kort interview of vragenlijst komt de tekschrijver erachter welke informatie belangrijk is en hoe hij het moet schrijven. Als ik teksten schrijf, heeft de klant altijd het laatste woord. Ik stuur namelijk altijd de tekst naar je door, zodat je mij kan voorzien van feedback. Want geen één copywriter weet alles over jouw vakgebied.

En doordat jij de tekst nakijkt, ben je ervan gegarandeerd dat er een goede tekst op je website wordt geplaatst.

SEO teksten laten schrijven die focussen op je ideale klant

Heb je een vraag of wil je een keertje sparren?

Neem contact met mij op

SEO teksten laten schrijven die hoog scoren in Google

Welke verschillende soorten teksten kan je (laten) schrijven?

Je kan verschillende SEO teksten laten schrijven. Dit kunnen blogs, landingspagina’s, categoriepagina’s en productpagina’s zijn. Je kan dus zoekwoorden optimalisatie inzetten voor meer organisch verkeer voor je webshop of website!

Doe het onderstaande eerst!

Het begint allemaal bij een SEO audit, concurrentie analyse en zoekwoordenonderzoek. Daarna kan een copywriter pas aan de slag met het schrijven van teksten. Want als je website technisch niet goed in elkaar zit, extreem langzaam is of de linkstructuur onduidelijk is, moet dit eerst worden opgelost. Want Google vindt het belangrijk dat je een snelle en gebruiksvriendelijke website of webshop hebt.

Het is ook belangrijk dat je weet op welke zoekwoorden je kans maakt en hoe je concurrentie ervoor staat. Dit wordt beschreven in een plan van aanpak, zodat je exact weet wat, wanneer en wie ermee aan de slag gaat. Dit kan jijzelf of een SEO marketeer zijn.

Wil je er toch graag zelf mee aan de slag? Dan adviseer ik je toch om een goede SEO cursus te volgen, zodat je de basis begrijpt of dat je een SEO consultant inhuurt.

Hoe schrijf je deze SEO pagina’s?

Je schrijft een pagina op een specifiek zoekwoord of een groepje zoekwoorden die allemaal relevant aan elkaar zijn als: hardloopschoenen kopen, hardloopschoenen kopen mannen en hardloopschoenen kopen tips zijn hier voorbeelden van. Je kan de pagina focussen op het zoekwoord hardloopschoenen kopen en relevante zoekwoorden in de pagina verwerken.

Na het bepalen van het zoekwoord kan je aan de slag met het schrijven van de pagina. Onthoudt goed wat voor zoekwoord het is en wat je concurrentie hebt geschreven. Zo kan je goed zijn wat de zoekintentie is van de zoeker. Iemand die iets wilt kopen hoef je niet de techniek van hardlopen uit te leggen op je pagina. Je wilt het diegene zo makkelijk mogelijk maken om een goede keuze te maken die bij hem of haar past.

De zoekintentie en onthouden dat je voor een echt persoon schrijft zijn de twee belangrijkste punten die je moet onthouden.

SEO teksten laten schrijven voor meer omzet en winst
SEO teksten laten schrijven: is dat een goed idee?

Hoeveel kost het laten schrijven van SEO teksten?

In het begin van deze pagina heb ik het al kort gehad over korte teksten voor een paar cent per woord. Deze teksten scoorden ‘vroeger’ wel in Google, maar tijden veranderen. Daarom kom je niet meer weg met blackhat SEO technieken en is het belangrijk om te focussen op kwalitatieve en inhoudelijke teksten voor de lezer.

Niet iedereen kan een goede tekst schrijven, hebben geen tijd of weten niet waar ze mee bezig zijn. Juist dan is het verstandig om SEO teksten te laten schrijven en / of samen te werken met een SEO expert.

Hoeveel kost dat dan zo’n SEO traject?

Als we samen aan de slag gaan met de SEO van je website komt er meer bij kijken dan alleen wat SEO teksten laten schrijven. Ik wil namelijk dat je echt hoog in Google gaat scoren en dan is het belangrijk om eerst aan de slag te gaan met de techniek van je website. Daarna kan ik of kunnen we aan de slag met het schrijven van de teksten en aan de slag met linkbuilding om de autoriteit van je website te vergroten.

Toch is het nog steeds moeilijk om te zeggen wat SEO kost. Zoals je hebt kunnen lezen, komt er een meer bij kijken dan je in eerste instantie dacht. Het hangt namelijk ook af van je concurrentie en op welke zoekwoorden je wilt scoren. Hoe meer concurrentie des te meer budget je nodig hebt.

Aan welke bedragen moet ik dan denken?

Ja, SEO uitbesteden kan al vanaf zo’n €350 per maand als je zelf aan de slag gaat met het schrijven van teksten. Maar wil je dat ik het complete traject voor je uit handen neem? Dan start dit bij zo’n €750 euro per maand bij lage tot gemiddelde concurrentie. Neem je het op tegen de ‘grote jongens’? Dan is de maandelijkse investering – afhankelijk van de concurrentie – tussen de €1500 en €5000+ per maand.

Heb ik je al verteld dat ik niet met lange termijn contacten werk? Je kan het contract gewoon maandelijks opzeggen. Ik bewijs wel dat ik de investering waard ben. Maar dan moet je mij wel genoeg tijd geven, dus hieronder een indicatie 👇

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat ga zien?

Vaak zie je al binnen drie maanden de eerst resultaten. Bij een lage tot gemiddelde concurrentie zie en voel je de eerste zes maanden tot twaalf maanden de kracht van SEO. Dit is een realistische tijd om meerdere hoge google resultaten te bemachtigen. Bij hoge concurrentie kan het een jaar tot wel drie jaar duren, voordat je scoort op de grote zoektermen binnen jouw branche.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het lastig om precies te zeggen wanneer je bovenaan in Google scoort. Het is namelijk erg afhankelijk van je concurrentie en je huidige website (bestaande blogs en pagina’s).

Bestaande website met blogs en pagina’s vs nieuwe website

Heb je al meerdere blogs of pagina’s die scoren in de top 20 zoekresultaten van Google? Dan is de kans groot dat deze pagina’s en toekomstige content sneller in de top vijf posities gaan scoren, dan wanneer je net een nieuwe website hebt gemaakt of laten maken. Dit heeft alles met de drie eerder genoemde SEO pilaren – techniek, content en autoriteit – te maken.

Conclusie: SEO teksten laten schrijven

Op deze pagina heb ik je alles verteld over SEO teksten laten schrijven. Ik hoop dat ik je duidelijk heb gemaakt dat alleen wat teksten laten schrijven niet genoeg is om hoog te scoren in Google. Want met alleen goede teksten kom je er niet. Het is van belang dat je de techniek van je website verbetert, goede SEO teksten publiceert en werkt aan de autoriteit van je website.

Doe je het niet? Dan doe je concurrent het wel.

Leonard, wat is dit lastig… Kan je mij ook helpen?

Natuurlijk kan ik je helpen. Heb je een vraag of wil je graag met mij samenwerken? Neem dan direct contact met mij op.

SEO teksten laten schrijven voor meer klanten, aanvragen of offertes

Zij gingen je al voor:

WIl je ook hoger scoren in GOOGLE?

Laat mij je helpen